skip to Main Content

Kroonluchter ROUND zwart lak met 12x Smile 03

Beem probeert de wereld van de lichtbron te veranderen door innovatieve combinaties van pure vormtaal met de laatste LED technologie. Dit nieuwe merk BEEM is een samenwerking tussen de bekende ontwerper Samuel Wilkinson en de ervaren ondernemers in LED licht Chris Stimson en Bujar Shkodra van het in 2013 opgerichte Well Lit. Een specialist in innovatieve LED verlichting met een wereldwijd sales netwerk.

Well Lit benaderde Samuel Wikinson in 2017 om een totaal nieuw LED concept te ontwikkelen.
Dat werd de start van BEEM!

Samuel Wilkinson

Industrial designer uit London GB met afgeronde studie aan het Ravensbourne College of Art& Design in2002. Na 5 jaar werk aan diverse projecten voor o.a. British Airways, Audi, LG, Samsung en Virgin Airways begon Samuel Wilkinson met zijn gelijknamige designstudio in 2008.

Veel succesvolle producten vonden hun weg sindsdien naar de internationale markt o.a. de lichtbron Plumen 01, waar hij grote prijzen mee heeft gewonnen als “design of the year” en “product of the year ” van het London design Museum. Zijn ontwerpen zijn opgenomen in de permanente collecties van het MOMA , het Smithsonian Cooper-Hewitt, Design museum Helsinki en het Victoria & Albert museum.

Curli

Smile 01

Smile 02

Smile 03

Technologie

De nieuwste LED lampen Smile en Curli maken gebruik van de laatste ontwikkelingen in de LED soft-filement technologie, vloeiende vormen, met de hand gemaakt vakmanschap en met veel gevoel voor detail. De Smile modellen vervaardigd uit speciaal glas en de Curli is door de complexe vorm gemaakt van frosted polycarbonaat, sterk en mooi diffuus licht doorlatend.

De missie van BEEM is het ontwikkelen van doordachte licht oplossingen, dus hebben we ook een gamma aan armaturen ontwikkeld als aanvulling en uitbreiding op onze innovatieve LED lichtbronnen. Of ze nu aan het plafond hangen, op een tafel staan, aan de wand hangen, ieder armatuur is zo ontwikkeld dat het beste van de lichtbronnen naar boven wordt gehaald.

Bij Beem proberen we altijd pure, eerlijke materialen te gebruiken, omdat we niet graag afdingen op kwaliteit en uitstraling. De gebruikte glasbuizen zijn vervaardigd uit de beste kwaliteit borosilicaat glas en de buizen worden zowel aan binnen als buitenzijde gezandstraald voor een goede egale, transitie van het licht. Het is een combinatie van hi-tech micro leds, overgoten door nauwkeurig op kleur gemaakte silicone. De hoogste kwaliteit en een lange levensduur van minimaal 25.000 uur!

Specificaties Curli
8W Dimbaar
400 Lumen
2700K / CRI 95
25000 branduren
E27 220-240V

Specificaties Smile 01-02-03
6W Dimbaar
400 Lumen
2700K / CRI 95
25000 branduren
E27 220-240V

Fitting / snoerset

Zowel de lamp Smile als de Curli te gebruiken in combinatie met de speciaal ontwikkelde snoerset met bijpassende fitting die mooi aansluit op de lamp. Voorzien van 2,00 meter zwart snoer textiel omhuld en plafondkapje zwart.

Model Smile is een sobere, grafische en moderne glazen buis van diffuus licht met een flexibel led filement vastgemaakt aan een keramische basis. Drie basisvormen mogelijk: een rechte lijn, een U vorm of een smiley achtige curve naar boven gericht. Dimbaar

Model Curli is een soort asymetrische krul van licht in polycarbonaat die rondom de fitting omhoog komt. Dimbaar

Handgemaakt

Alle Beem modellen worden met de hand gemaakt met de beste hoogwaardige componenten die verkrijgbaar zijn. Ze worden geproduceerd en ontwikkeld om een duurzaam product te maken met een lange levensduur. Op die manier zijn wij in staat om met gebruikmaking van de beste materialen een minimum van 25000 branduren te bieden voor onze modellen!

Alle producten worden met de hand in elkaar gezet en zo zorgen we ook dat onze medewerkers in de fabriek in China een bovengemiddeld loon verdienen in een goede werkomgeving.

Glasbuizen Smile in het maakproces

Glasbuizen Smile in productie

Het inbrengen van de hoogwaardige led filementen

Andere modellen van BEEM met toepassing van de Smile of Curli led lampen

Tafel lamp zwart + hood -Smile 03 led

Tafel lamp messing +hood – Smile 03 led

Tafel lamp zwart + Smile 03 led

Arial hanglamp in messing met 6x Smile 03 led

Kroonluchters met diverse Smile 01 en Curli led

Linear hanglamp in zwart lak met 3x Smile 03 led

Model Toru – Grijs – Curli led

Model Toru – Grijs – Smile 01 led

Model Toru – Amber – Curli led

Model Toru – Amber – Smile 01 led

Interieuropnamen waar Beem smaakvol is toegepast / inspiratie

Internationale beurzen

Parijs – Maison & Objet januari 2020

Show Up Den Bosch / september 2020

Dutch Design Week Eindhoven/ bij Piet Hein Eek 2021

Downloads

Interesse of meer informatie mail of bel ons voor een snelle reactie. Speciale conditie voor U als (interieur) architect. Mail ons voor een prijsopgave.

Back To Top