skip to Main Content

Brian Kirk

Brian Kirk is een bekwame Deense vakman met een onuitputtelijke passie voor licht! De natuur vormt hierbij de basis voor zijn inspiratie. Sinds het begin van zijn loopbaan als ontwerper van lampen in 1999, heeft Brian Kirk continue gezocht naar mogelijkheden zijn werk en licht te perfectioneren. Hij experimenteerde met verschillende proeven en designs om zo het maximale uit zijn lichtontwerpen te halen.

Meerdere succesvolle design lampen staan sindsdien op naam van Brian, waarvan vooral het model MOON internationaal veel succes oogst. Het lamp design van Moon is gebaseerd op de formule van de bekende wiskundige Leonardo van Pisa, beter bekend als Fibonacci, namelijk concept 1055.0 (TENFIFTYFIVEZERO).

Moon

Dia. Ø60-80-100-120 cm

Moon 40

Dia. Ø400mm x 400mm

S30 Brass Table

Dia. Ø300mm

Concept 1055.0 (TENFIFTYFIVEZERO)

De zichtbare energie van het universum is een 10 met 55 nullen! Een kubieke centimeter van vacuüm energie is een 10 met 93 nullen. De wiskundige Fibonacci (1170-1250 ) of Leonardo van Pisa, de eerste in Europa die de rij gebruikte zal hierom kunnen lachen.

Brian Kirk en natuur

De huidige werkplaats van designer Brian Kirk bestaat uit een grote boerenschuur, midden in de Deense natuur in een heerlijk rustige landelijke atmosfeer en toch vlak bij Copenhagen in Denemarken. In deze gemoedelijke omgeving put Brian de inspiratie voor zijn passie ofwel het ontwikkelen van lichtontwerpen met een spel van schaduw en licht. Zijn vakmanschap vind je terug in iedere Moon hanglamp die hij stuk voor stuk vaak zelf in elkaar zet!

Het concept van 1055.0 is geïnspireerd op een “haiku”( een Japanse dichtvorm ) gebaseerd op de wetenschappelijke en wiskundige vergelijking van licht. Praktisch alles in het universum bestaat uit proportionele en symmetrische afmetingen.

Handgemaakt vakmanschap Moon

Alles van bladeren tot de fysiologische opmaak van het menselijk lichaam is gebaseerd op universele standaardafmetingen. Dit inzicht vat de essentie samen van 1055.0 met Brian Kirk’s vakmanschap als unieke kracht! Iedere lamp is daarom een onnavolgbaar stuk handgemaakt vakmanschap, waardoor niet èèn lamp hetzelfde is. Gezien het feit dat alle lampen handgemaakt zijn resulteert dat in individuele en unieke creaties, waarbij Kirk als echte voorstander overtuigd is van de onvolmaaktheid, die mooi en oorspronkelijk kan zijn.

Komorebi – licht en schaduwspel Moon

De essentie van 1055.0 wordt samengevat en geïllustreerd in het ontwerp van de MOON hanglamp en is nu de meest populaire houten hanglamp van Brian Kirk, bestaande uit diverse sobere houten fineerlagen in een stalen frame vastgezet. Hierdoor ontstaat een prachtig licht en schaduw kijkspel, waarbij je niet rechtstreeks in de lichtbron kunt kijken! Geïnspireerd op het Japanse begrip “komorebi” dat de unieke patronen en schaduwen weergeeft die ontstaan wanneer zonnestralen door de bladeren en bomen schijnen. Dit zie je terug in de lamp MOON.

Met deze lamp bewijst Brian dat de schaduw minstens even interessant is als het licht.

Meer voorbeelden van toegepaste producten

Downloads

Fotoreportage

Back To Top