skip to Main Content

David Trubridge

Kia ora

Kia ora is een groet in het Maori. Letterlijk vertaald betekent het goede gezondheid, maar het wordt ook als welkomst- en afscheidsgroet gebruikt in Nieuw Zeeland. De design lampen van David Trubridge, vinden vaak hun oorsprong in de natuur of zijn terug te vinden in patronen uit de natuurlijke materialen of omgeving. David is samen met de medewerkers van de werkplaats altijd op zoek naar verbetering van het ontwerp en productieproces, om onze aarde en milieu zo weinig mogelijk te belasten.

Alle ontwerpen zijn daarom uitgevoerd als bouwpakketten en zullen op deze wijze de ecologische belasting zoveel mogelijk reduceren. Zo zijn maar liefst 40 bouwpakketten gelijk aan het volume van 1 gemonteerde bamboe hanglamp Coral in doos! Daarnaast is het heel leuk om je eigen lamp op te bouwen met een prachtige bamboe hanglamp als eindresultaat. Goede instructies met video’s en beschrijvingen zijn te vinden op het internet.

Coral

Clouds

Baskets of Light

Ebb family

Sola

Navicula

Floral

Flax

Snowflake

Maru

Kina

Belle

Kōura

Hīnaki

Nīkau

Beau

Pola

De eerste ontwerpen

David Trubridge werd bekend met de Body Raft houten lounge chair in 2011, waarvan de rechten werden gekocht door het bekende Italiaanse designhuis Capellini.

 

 

In 2003 volgde de Coral bamboe hanglamp, een echte design klassieker die wereldwijd wordt verkocht als bouwpakket in vele maten en uitvoeringen! Later gevolgd door model Floral, Koura en Kina. Uiteindelijk is een uitgebreide collectie design lampen ontwikkeld, die internationaal wordt verkocht en die door interieurarchitecten wordt toegepast in spraakmakende projecten en particuliere interieurs. Zijn nieuwste grote modellen zoals de bamboe lamp Navicula en Maru zullen de komende tijd weer in mooie projecten en woonhuizen worden toegepast!

Het team van David Trubridge

Met een groot team vakbekwame medewerkers werkt David zo verder aan diverse projecten voor internationale klanten en natuurlijk ook voor de uitbouw van eigen productie en collectie. Met een eigen showroom, designstudio in opdracht voor speciale projecten, kunstvormen en openbare werken, maar ook in commissie voor andere belangrijke fabrikanten. Op alle belangrijke beurzen zul je daarom deze design lampen tegenkomen van Milaan, New York tot London en Stockholm.

 

Milieu duurzaam produceren

David wil samen met zijn team de belasting voor milieu en omgeving zoveel mogelijk beperken en wil daarom nadrukkelijk zo duurzaam mogelijk bezig zijn. Zo is het basismateriaal van onze bamboe lamp duurzaam gekweekt bamboe (FSC gecertificeerd ) uit China.
Continue blijven door ontwikkelen in materialen en werkwijze, met als uiteindelijke doel een zo klein mogelijke footprint op onze aarde achter te laten!

Downloads

Brochure
Atlas (catalogus)

Prijzen worden U op aanvraag zo snel mogelijk gemaild. Vermeld U dan model, gewenste uitvoering en de afmeting.

3D CAD files / specification sheet per model, kunt U aanvragen/ downloaden via www.davidtrubridge.com

Back To Top