skip to Main Content

Roderick Fry

Roderick Fry

De in Parijs wonende, Nieuw-Zeelandse ontwerper Roderick Fry, is naast een voorvechter en promotor voor design uit Nieuw Zeeland, iemand die ook heel mooie eigen ontwerpen maakt en deze zelf laat produceren in Frankrijk.

Zo heeft hij met de Pi -tafel serie een heel sober, stabiel houten tafel programma ontwikkeld, dat eenvoudig te monteren is. Eenvoud als kernwaarde.
Door de staalconstructie van de poot over het blad te schuiven en daarna naar buiten te trekken ontstaat een tafel die staat als een huis, zonder bevestigingsmateriaal!

Stabiel, sober en stoer, zijn de kern woorden die passen bij deze collectie. Zonder schroeven of bouten een persoonlijke tafel ontwikkelen met een blad van mooi geschaafd eiken of beuken, maar ook gerecyclede oude houten planken of beton etc.

Materiaalgebruik en keuze

Op deze wijze heb je als (interieur)architect of eindgebruiker de vrije keuze in materiaalgebruik dat past bij de rest van je toegepaste interieur omgeving.
De poten worden ook los per stel verkocht en zo kun je ook je eigen tafel maken met een blad dat je zelf kiest (lengte maximaal 300 cm) Natuurlijk kunnen wij ook een bijpassend blad leveren in eiken massief of andere houtsoorten op lengtematen tot 300 cm. ( voor binnen gebruik ) Ook leverbaar met bijpassende zitbank.

Het metaal kan ook op dezelfde hoogte als het blad komen, wanneer het wordt gefreesd. Dit is op verzoek leverbaar als optie.

Flat pack en milieu

Er waren voor Roderick Fry diverse redenen om dit ontwerp verder uit te ontwikkelen, zoals flat pack verpakking om het milieu zo weinig mogelijk te belasten qua transport en de optie om voor het blad gebruik te maken van plaatselijke werkplaatsen of bijvoorbeeld door oude planken opnieuw te gebruiken en zo een tweede leven te geven. Zo kan men ook de belasting voor het milieu reduceren.

Standaard is het pootstel Pi leverbaar in lak zwart mat eiglans en op verzoek ook in metal gun antraciet, metaalkleur blank gelakt en lichtblauw. De frames zijn ook te leveren met een lak geschikt voor buitengebruik.

Float Led design Jakob+MacFarlane – Moaroom edition

Het design duo Jakob+MacFarlane stond aan de basis van deze schitterende lichtsculptuur in gebogen led licht. Met de intelligente aanpassing van het bestaande ontwerp van de Paris Docks en de creatie van het nieuwe Cité de la Mode et du Design heeft dit duo een echte landmark neergezet. Hun ontwerp voor restaurant George boven op het Centre Pompidou blijft nog altijd een van de meest spraakmakende restaurants ter wereld!

Aluminium led licht sculptuur in RAL kleur Afm. 160 x 80 x 45 cm (LxBxH)
Lichtkleuren en sterkte op aanvraag.

Meer voorbeelden van toepassingen en mogelijkheden met de Pi tafels

Downloads

Prijslijst

Back To Top